Aliatii nostri de nadejde in imunizare


Suntem in plin sezon de vreme...anapoda! Azi e soare, maine ploua si se raceste cu 15 grade. Pleci dimineata cu geaca, iar dupa-amiaza ajungi acasa in tricou! Toate aceste schimbari bruste de vreme ne afecteaza destul de mult si putem raci usor. Si mai mult sunt, insa, afectati copiii. Asa ca, in perioada asta, incerc pe cat posibil sa-i ofer Renatei o alimentatie cat mai adecvata cu vremea...si vremurile. Avem, insa si cativa aliati de la care nu facem rabat in nicio zi, tocmai pentru ca imunitatea ei sa creasca si sa fie ferita de raceli.



1. VITAMINA C. Este una dintre cele mai importante vitamine in lupta contra microbilor si cel mai important este ca nu exista nicio limita in administrare. Nu se poate face supradoza, pentru ca organismul elimina surplusul prin urina. Ii dau Renatei vitamina C cu ajutorul lamaii, in ceaiuri sau limonade, iar atunci cand are vreun guturai sau ceva, cumpar de la farmacie picaturi sau jeleuri, pentru a-i da o cantitate mai mare.






2. PROPOLISUL. Am descoperit solutia miraculoasa de vreo doi ani si de atunci este nelipsit din casa noastra. Este un produs natural si are efect mai ales in cazul afectiunilor respiratorii. Cum Renata a tot avut o sensibilitate in zona asta, i-am dat constant si, de cand il folosim, am observat o ameliorare semnificativa.




3. MIEREA. Nu doar propolisul este excelent, ci si mierea. Este valoroasa datorita vitaminelor provenite di polenul si nectarul plantelor si mai este numita si alimentul vietii. O folosesc mereu ca sa indulcesc tot felul de bauturi sau alte alimente, iar Renata o mananca cu placere.



De curand, am descoperit si mierea cu menta, cu zmeura si cu capsune, de la Nectar d'Or, pe care Renata le adora.

4. CITRICELE. Sunt bune pentru ca ele contin vitamina C, dar si pentru ca ajuta la curatarea naturala a organismului. Le prefer in aceasta perioada pentru ca, datorita antioxidantilor pe care ii contin, fac minuni pentru sistemul imunitar, dar si pentru ca influenteaza activitatea cerebrala.



5. JELEURILE DE IMUNIZARE. De anul acesta, am inceput sa-i dau Renatei jeleuri de imunizare, un complex de vitamine, echinaceea si zinc, pentru a o ajuta sa treaca mai usor peste perioada asta de tranzit de la vreme rece la vreme calda.


Sper ca v-au fost de folos "descoperirile" mele in ceea ce priveste metodele de imunizare. Mi-ar placea sa le aflu si pe ale voastre!



Comentarii

Postări populare