Cum slabesti fara sa renunti la pizza, paste sau ciocolata? Iata "reteta"!


Pizza,  paste, hamburgeri, cartofi prajiti , prajituri, ciocolata...orice iti trece prin cap...poti manca...fara sa te ingrasi! Cum?
Ii spune dieta...dar nu e chiar dieta! Pentru ca, in fapt, este doar o "resetare din fabrica" a metabolismului. Nu impune restrictii de niciun fel, asa ca, daca sunteti gurmade/gurmanzi, nu veti fi nevoiti sa renuntati la alimentele preferate. Din fericire, eu nu am avut niciodata nevoie sa tin vreun regim ca sa dau jos eventualele kilograme in plus (dar nu se stie niciodata!!), insa am in jurul meu prietene care vor sa slabeasca si m-am gandit ca o sa va fie utile informatiile care urmeaza. Plus ca sunt adepta unui stil de viata cat mai sanatos, iar multe dintre dietele care tot circula pe internet pot lasa in urma grave probleme de sanatate - nu si aceasta, care nu presupune nici ingerarea de medicamente si nici a altor substante bizare...

Asadar, va invit sa lecturati un interviu "la cald" despre aceasta "Dieta-Minune", care face, intr-adevar, minuni, in care aflati de la Anca Bejan, cea care a incercat mai intai de toate programul, a obtinut rezultate evidente si a decis sa impartaseasca si altora experienta ei! Enjoy!

Anca Bejan, autoarea cartii "Dieta-Minune"
  • Ai scris o carte intitulata Dieta-Minune… Dieta-Minune chiar exista, nu e doar un titlu pompos? 
 Da. Dieta-Minune chiar exista si in sfarsit s-a zis cu dietele. Nu mai avem nevoie sa renuntam la alimentele preferate ca sa nu ne ingrasam sau ca sa slabim. Si nici nu mai trebuie sa inghitim pastile sau sa bem ceaiuri ce pot fi atat de nocive… In plus, Dieta-Minune nu te pune nici sa citesti tabele de calorii, nici sa gatesti zi de zi anumite meniuri prestabilite... 
  •  Dar in ce consta Dieta-Minune? 
Poti manca orice si oricat. Nu e o reclama mincinoasa, pentru ca eu nu promovez si nu vand nici un supliment alimentar, produs de slabit sau altceva. Chiar asa e: poti manca orice, din tot ceea ce simti ca ai nevoie si iti face bine, si poti manca oricat, pana te saturi. Dieta-Minune presupune sa mananci zilnic la aceleasi ore fixe, doar in intervalul orar 07.00-19.00, din 3 in 3 ore. Orele de referinta propuse sunt 07.00, 10.00, 13.00, 16.00 si 19.00. Nu trebuie ratata nici una dintre ocaziile de masa mentionate, insa nu e nevoie sa te trezesti mai devreme sau sa renunti la somnul din timpul zilei - daca e cazul. Dar atunci cand esti treaz nu rata nici o ocazie de masa. In felul acesta, desi ai putea avea la inceput senzatia ca mananci mai mult decat inainte, metabolismul se accelereaza la maximum si beneficiile care rezulta din asta atat pentru organism, cat si pentru silueta sunt extraordinare. Ii sfatuiesc pe toti cei care vor sa imbratiseze acest stil de viata sa-si faca un set de analiza inainte si sa repete testele dupa cateva luni de Dieta-Minune. Diferentele sunt impresionante... 
  • Cum ai descoperit aceasta dieta? 

In perioada 2008-2012 m-am ingrasat 60 de kilograme. Am ajus, in decembrie 2011, la 120 de kilograme. Sufeream de obezitate morbida. In noaptea de Revelion 2011 spre 2012 m-am hotarat sa fac ceva si mi-am propus sa merg la un nutritionist. Zis si facut. La prima consultatie, acesta mi-a spus sa mananc zi de zi la aceleasi ore fixe, apoi sa reduc cantitatile de mancare, apoi sa umblu la calitatea alimentelor. Dupa primele doua saptamani am slabit 8 kilograme. Nu mi-a mai trebuit nimic sa ma convinga ca acest stil de viata functioneaza si ca este marele secret. Am reusit sa slabesc in doar doi ani cat ma ingrasasem in patru. Am povestit toata experienta aceasta in cartea Dieta-Minune, acolo unde dau toate secretele acestui stil de viata. In jurul informatiilor primite de la nutritionist am conceput o intreaga filosofie pe care am denumit-o Dieta-Minune. Dieta-Minune este deja un fenomen national. 
  • Cate persoane au incercat aceasta metoda de slabit (din cate stii) pana acum si care au fost rezultatele? 
 Am lansat cartea in data de 13 iulie 2016 si, pana in prezent, a fost citita de peste 165.000 de oameni. Mi-am dorit ca aceasta carte sa fie publicata la liber, pe Internet, tocmai pentru a ajunge cat mai departe si a putea fi citita de oricine, de oriunde, oricand, de pe orice dispozitiv… Nu stiu exact cati dintre cititorii mei au si imbratisat stilul de viata pe care l-am intitulat Dieta-Minune, dar stiu ca zilnic primesc sute de scrisori de la ei si imi multumesc pentru ca le-am impartasit aceste secrete. Imi scriu si cei care au inceput sa traiasca asa, mancand zi de zi la aceleasi ore fixe, si-mi multumesc pentru cat de usor slabesc. Fiecare slabeste cat are nevoie pana sa atinga greutatea ideala. Si greutatea ideala este cea perceputa ca fiind ideala de catre organism. Am si cazuri de oameni care au slabit mai mult decat si-au propus, si cazuri in care mai vor sa slabeasca 2-3 kilograme si organismul refuza… cel putin pentru moment. Este foarte important sa se inteleaga ca Dieta-Minune te aduce la greutatea pe care organismul tau o considera ideala. De asemenea, imi scriu si cei care mai au nedumeriri si ma intreaba ce e de facut. Le raspund tuturor cu mare drag, pentru ca stiu cat de important este sa poti comunica si sa faci asta cu cineva care a trecut printr-o experienta similara cu tine. Medicul nutritionist iti spune rece si sec ce ai de facut, dar nu iti mangaie sufletul si nu iti intelege niciodata suferintele ca si atunci cand ar fi trecut exact prin ceva asemanator. In plus, te jupoaie si de bani si nu oricine isi permite acest lucru. Dieta-Minune, insa, este pentru oricine, indiferent de sex, de varsta, de stare de sanatate sau de situatie financiara si este disponibila la liber, in cartea publicata de mine pe Internet. 
  • Ce trebuie sa stie cineva inainte de a se apuca de acest program? Cum i se va schimba viata?
 Cine doreste sa imbratiseze Dieta-Minune trebuie sa fie constient care sunt secretele acestui stil de viata. Doar dupa lectura cartii va intelege exact cum si de ce functioneaza si va putea aplica, asadar, in mod corect si eficient. Dieta-Minune, odata inteleasa, functioneaza pentru oricine si are numai rezultate benefice organismului. Nu are nici o contraindicatie, pentru ca este un stil de viata care nu ne priveaza de la nimic si nu ne frustreaza. Dimpotriva! In ce masura se adreseaza numai persoanelor care vor sa slabeasca? In general, cei care nu au probleme de greutate nu sunt interesati de diete. Totusi, imi doresc sa promovez acest stil de viata pe care l-am intitulat Dieta-Minune mai ales in randul celor care ar putea crede ca nu au nevoie de asa ceva. Din punctul meu de vedere, slabirea (atunci cand este cazul) este cel mai mic beneficiu adus de Dieta-Minune. De fapt, acest stil de viata are extrem de multe beneficii: eficientizeaza metabolismul si odata cu asta se imbunatateste starea generala de sanatate. In plus, dispar frustrarile legate de mancare. 
  • Ce nu avem voie sa mancam? 
 Asta e marea problema a noastra atunci cand auzim cuvantul dieta. Ei bine, chiar daca e greu de crezut, Dieta-Minune nu iti interzice nimic. Si iti explic si de ce. Ai voie sa mananci orice iti cere organismul si iti place. Orice poftesti. Daca ceva din ce-ti place nu-ti face bine nici nu e nevoie sa mergi la medic sa-ti spuna el sa nu mai mananci acel aliment, iti dai si tu singur seama. Noi avem, de fapt, propriul nutritionist. E in noi. Tot ce trebuie sa facem este sa ne ascultam organismul, sa fim atenti la semnele pe care ni le da. Nutritionistii, medicii stiu valori orientative despre ce si cat trebuie sa mancam. Datele personale le stim doar noi, pentru ca fiecare organism este unic! Daca un nutritionist iti spune ca la o masa trebuie sa mananci 200 gr de carne ce faci daca te saturi din 150 gr? Mananci restul de 50 gr in plus, doar pentru ca ti-a spus un specialist? E aberant… In ceea ce priveste controversatele alimente (paine, dulciuri, sucuri etc) este adevarat ca acestea ingrasa? Da! Insa orice este mancat excesiv ingrasa. Dieta-Minune te invata sa mananci inteligent si asta te scapa de stresul ca te mai poate ingrasa ceva. Nu iti este interzis nici un aliment, pentru ca atunci cand mananci inteligent nimic nu te ingrasa! 
  • Ce avem/nu avem voie sa bem si in ce masura afecteaza asta dieta? 

E la fel ca la mancare. Ai voie sa bei orice iti face bine? Nu este corect ca cineva sa-ti recomande anumite cantitati de bauturi sau anumite tipuri de bauturi, fie ele si nonalcoolice. Ce tip de alimentatie sau bauturi functioneaza in cazul meu nu este regula ca va functiona in cazul tuturor. Insa, orice aliment trebuie consumat doar la orele fixe. Si, atentie, multe bauturi sunt alimente si le consumam fara a ne da seama ca sunt considerate hrana de organism. Ele nu sunt interzise, insa trebuie consumate doar la orele fixe la care si mancam. Intre mese nu se poate manca absolut nimic. Sunt permise doar apa, ceaiul neindulcit si cafeaua neagra. Daca in acestea punem orice adaos (pulpa de fructe, cum e lamaia stoarsa, zahar, miere, indulcitori de orice fel, lapte etc) lichidul respectiv devine aliment, nu mai este neutru. Asadar, cafeaua cu zahar si/sau lapte se poate bea numai la orele de masa.  
  • Exista vreun fel de contraindicatie in ceea ce priveste acest program (diverse afectiuni, boli cronice etc.)? 
Absolut nici o contraindicatie. Dieta-Minune este un stil de viata care ne readuce la „setarile din fabrica“, asa cum imi place mie sa spun. Am fost conceputi pentru a manca doar in intervalul ortar 07.00-19.00, pentru ca doar atunci metabolismul functioneaza oprim si doar in acest interval avem nevoie de hrana, indiferent cat de tarziu adormim noaptea. Dupa 19.00, chiar daca adormi abia dupa 02.00, nu ti se mai face foame daca toata ziua ai mancat din 3 in 3 ore si nu ai ratat nici o masa. Si nu e nimic uimitor ca nu ti se mai face foame dupa 19.00, pentru ca atunci organismul incetineste motoarele si se pregateste de odihna, chiar daca stapanul ramane cu ochii deschisi si e in stare de veghe...

Daca vreti sa incercati pe propria piele, iata link-ul cartii: http://dietaminune.weebly.com/


Comentarii

  1. sti ca te iubesc da?? si daca nu sti, ai aflat acum. sunt innebunita dupa minunatul mod de a manca, chiar daca mai dau si rateuri. gresesc, fara sa vreau si ma simt vinovata cand la petreceri pur si simplu nu ma pot abtine, dar stiu ca a doua zi o iau de la cap si ora fixa este sfanta. am reusit sa slabesc - nu mult- dar in cm se vede si se vede bine- si acumsunt in faza de stagnare si cel putin ma mentin si nu mai iau suplimentar, ceea ce este extraordinar. sa sti ca ma simt vinovata in zilele cand nu respect ora fixa, dar a doua zi imi promit solem, solem, ca nu se va mai intampla!. ma bucur ca te-am gasit si ca ne-ai impartasit minunata dieta si minunatul tau interior si de o mie de ori iti multumesc chiar daca stiu ca e putin si nu ajunge!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua chiar și fără spor da rezultate dieta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Abnehmen ist sehr einfach, wenn Sie den richtigen Ernährungsplan befolgen. Sie müssen Ihren Körper entgiften (reinigen). Sie müssen den Stoffwechsel beschleunigen. Black Latte kaffee enthält Zutaten, die Fett verbrennen können. Lesen Sie Black Latte Forum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare