Din Italia, cu dragoste...



Cum sunt o mare fană a bucătăriei italiene - ador pastele, pizza, fructele de mare şi deserturile lor - încerc întotdeauna toate localurile cu specific. În concluzie, nu aveam cum să ratez Sardin. Un local deschis de curând, de referinţă pentru bucătăria mediteraneană de lux. De ce de lux? Pentru că îţi găteşte un chef care a învăţat arta culinară în Peninsulă, timp de peste 15 ani!



 Restaurantul este situat în zona Unirii, pe Bulevardul Mircea Voda 39H, la parterul unui bloc nou, iar de cum îi treci pragul simţi că ai ajuns pe meleaguri italiene. Nu ştiu cum au făcut, dar efectiv ai impresia că eşti la Milano, pe una din străduţele care te duce la dom.






 Designul tradiţional reinterpretat mediteranean, cozy şi atrăgător, îi aparţine arhitectului Cristian Corvin, care şi-a pus amprenta prin elemente ingenioase de decor, special create pentru a întregi atmosfera spaţiului.








 


















Dincolo de aspectul locului, vă spuneam că mâncarea este una senzaţională. Şi nu degeaba, întrucât aici găseşti fructe de mare, peşte şi preparate specfice italieneşti gătite într-un mod original. Iată, de pildă, cum arată banala lasagna la Sardin.



Şi surprizele nu se opresc aici. La Sardin am mâncat şi unul dintre cele mai bune deserturi - plăcintă cu mere şi îngheţată făcută "în casă". Renatei i-a plăcut la nebunie!


 
L-am cunoscut şi eu pe chef Radu Nedelcu şi am vrut să aflu mai multe despre Sardin, dar şi despre bucătăria italiană. Iată ce-am aflat.
1. Ce este bucătăria italiană din prisma cuiva care şi-a petrecut jumătate din viaţă acolo?
Bucătăria italiană înseamnă tradiţia italiană, înseamnă Made in Italy şi, plecând de la acestea, trebuie să ţinem cont că până acum 190 de ani, Italia nu exista ca Republică, erau mai multe oraşe şi regiuni care, la rândul lor erau republici, asta însemnând o diversitate foarte mare de obiceiuri şi produse, aşadar o mare diversitate de farfurii, iar pizza si pastele sunt doar două din sutele de farfurii pe care le are Italia.
2. Ce este cel mai important atunci când devii un artist al bucătăriei?
Din punctul meu de vedere şi din prisma mea ca bucătar, cel mai important este să ai respect pentru materia primă, să ştii cum şi de unde să o cumperi şi să ai un foarte mare respect faţă de client.
3. În ce măsură sunt românii "culţi" din punct de vedere culinar?
Cred că românilor nu le lipseşte cultura gastronomică, ci ceea ce înseamna ideea unei mese, adică bucuria de a împărtăşi cu alte persoane la masa sentimentele, trăirile lor interioare şi nu în ultimul rând emoţiile farfuriilor pe care le degustă şi a vinului pe care îl beau, fie ele pozitive sau negative.
4. Ce aştepţi să vezi la clienţii tăi atunci când le găteşti?
Să-şi lase la o parte inhibiţiile şi preconcepţiile şi să-şi exprime părerea faţă de ceea ce au simţit atunci când au dus furculiţa la gură. Şi nu se preocupe de ceea ce îi face mai interesanţi în faţa celorlalţi. În acest fel şi clienţii şi bucătarii ar creşte împreună şi ar reuşi să creeze o adevărată şcoală gastronomică.
5. Care e cel mai bun preparat de la Sardin?
Eu sunt convins ca toate preparatele sunt bune.

6. Care a fost cea mai ciudată cerinţă pe care ai primit-o din partea unui client?
Au fost câteva cerinţe dificile, dar cea mai ciudată a fost a unei doamne care a comandat tartarul de vită cu toate ingredientele separate.








 




Comentarii

Postări populare