Steaua speranţei - un colţ de rai!


 De curând, am descoperit un loc uimitor, minunat  şi plin de...speranţă. Aşa că mi-am zis că trebuie să împărtăşesc cu toată lumea bucuria mea!
În Bucureşti, chiar pe Şoseaua Petricani, pe un teren rămas ca prin minune neexploatat de furia "betoniştilor" şi a constructorilor producători de ansambluri rezidenţiale, aşadar în(că) mijlocul naturii, există un...colţ de rai, Adăpostul Steaua Speranţei. De cum treci poarta locului, te întâmpină curioasă o...lamă. A fost salvată de la circ în urmă cu un an. Şi, cu toate că nu a avut o viaţă tocmai uşoară alături de dresorul ei, e încă prietenoasă cu oamenii. De fapt, asta m-a frapat la toate animalele pe care le-am întâlnit aici. Toate provin din medii în care au fost lovite, chinuite, înfometate, matratate. Şi toate continuă să poarte o dragoste sinceră OMULUI - celui care le-a tratat astfel. Poate că, de fapt, asta este diferenţa dintre om şi animal. Căci omului îi e suficient să-i  greşeşti o dată ca să-ţi fie veşnic ranchiunos, câtă vreme animalul...iartă.

 Dar să revenim la povestea noastră. Lângă lamă stau, întinşi la soare, mai mulţi căţei. Un Saint-Bernard pe nume Beethowen latră bucuros de oaspeţi, iar "Secretara", o căţeluşă metisă ţi se lipeşte efectiv de picioare, doar-doar o să o mângâi cât mai mult.

 Doctorul Marty Becker, autorul The Healing Power of Pets spunea că "Simpla atingere a unui câine este asemănătoare cu un tratament la spa. După numai un minut sau două, corpul eliberează substanţe precum dopamina şi serotonina.

După ce treci de "comitetul de primire", un peisaj puţin obişnuit privirii ţi se dezvăluie - sunt grajdurile cailor, în care mai mulţi armăsari stau semeţi şi nechează a "bun-venit". În total, 30 de animale sunt cazate aici. Au condiţii foarte bune, mai ales datorită oamenilor cu suflet mare.

 Lângă un teren mare folosit pentru plimbarea cailor, sunt alte grajduri. Iar undeva, spre marginea locului, 4 ponei îşi aşteaptă cuminţi vizitatorii. Le mănâncă din palmă copiilor şi se topesc după mere. Iar pe cei mai curajoşi...îi lasă să-i călărească.

  Dincolo de contactul cu animalele, care este extrem de benefic atât pentru adulţi cât şi pentru copii, locul te încarcă cu energie pozitivă. Beneficiile animalelor asupra omului au fost certificate de experţi din toată lumea. Iar cei care, din varii motive, nu pot avea un animal de companie, pot oricând să treacă pragul acestui loc minunat.


 "Câştigând controlul asupra unui cal, un animal care este mai mare decât tine, e ca şi când ţi-ai controla problemele din viaţa", explică doctorul Marty Becker

Cel mai important, însă, e că adăpostul Steaua Speranţei este deschis oricând vizitatorilor. Accesul este GRATUIT, iar copiii pot oricând să şi călărească, tot GRATUIT.
 Şi, pentru că locul este unul privat, iar cei care îl administează au mereu nevoie de ajutor, voluntarii sunt oricând bineveniţi. Iar dacă vreţi  şi puteţi să daţi o mână de ajutor într-un loc în care vă puteţi relaxa şi ajuta în acelaşi timp, puteţi să vă înscrieţi pe site-ul adăpostului.

Comentarii

Postări populare