"Frumoasa si Bestia", o poveste mai actuala ca oricand!

Ieri am avut placerea sa vad in avanpremiera "Frumoasa si Bestia", o productie Disney 3D, plina de magie, efecte speciale, muzica si premiere!
Cred ca toata lumea este deja familiarizata cu subiectul, insa interpretarea Emmei Stone (care nu mi-a atras, recunosc, pana acum atentia in mod exceptional in niciun film) este spectaculoasa. Belle este feminina dar si copilaroasa in acelasi timp, isi iubeste tatal cu ardoare si se indragosteste neconditionat de un monstru caruia reuseste sa-i vada frumusetea interioara si sa treaca peste repulsia aspectului fizic.



Extrem de simpatice mi s-au parut obiectele vorbitoare din castel (personalul aflat, de asemenea, sub vraja) - de departe, cea mai carismatica este doamna ceainic "Doamna Potts", careia Emma Thompson ii da viata, urmata de sfesnicul "Lumiere", interpretat de Ewan McGregor, dar si de ceasornicul "Cogsworth", pus in scena cu ajutorul lui Ian McKellen.

O premiera in productiile celor de la Disney este aparitia unui personaj cu orientare sexuala nu tocmai...clara. El este camardul lui Gaston, cel care o curteaza pe Belle. LeFou, interpretat de actorul Josh Gad, a starnit numeroase controverse de la lansarea filmului. Un cinematograf din Alabama, Statele Unite a interzis proiectarea lungmetrajului, iar rusii s-au exprimat si ei in acest sens. Parerea mea este, insa, ca e vorba despre simple exagerari. Personajul mi s-a parut jovial, binevoitor si un foarte bun dansator. De altfel, chair este o scena in film in care este intrebat de ce nu e curtat de multe domnisoare...raspunde ca e prea timid.


Dincolo de controverse, insa, povestea de dragoste dintre Belle si Bestie este chiar si azi atat de frumoasa si de magica! Intr-o lume marcata tot mai mult de stereotipuri si de dorinta de inavutire, dragostea adevarata apare din ce in ce mai rar in peisaj, iar frumusetea interioara e aproape inexistenta.



Per total, o productie la inaltime a celor de la Disney, asa cum ne-au obisnuit, un remake extrem de actual, un film atat pentru copii cat si pentru adulti.De pus pe lista filmelor "de vazut".




Comentarii

Postări populare