Disneyland Paris - un loc pentru cei mici, adorat de cei mari!


Un lucru pe care oricine trebuie sa il faca in viata, macar o data, este, cred eu, sa mearga cel putin o zi la Disneyland. Si, cum in State e mai greu de ajuns, la o "aruncatura de bat", e Parisul.
#hint:daca vrei sa vizitezi Parisul, nu doar parcul de distractii, atunci e bine sa optezi pentru cazare in oras. Disneyland-ul se afla la periferie si, cu toate ca exista suficiente spatii de cazare chiar in interiorul parcului, preturile nu sunt deloc accesibile. Plus ca te limiteaza intr-o zona relativ restransa.



Din momentul in care pasesti dincolo de statia de RER (transportul public e de departe cel mai potrivit pentru a ajunge acolo- nu costa mult, ajunge repede si nici nu esti nevoit sa platesti sume exorbitante pentru locul de parcare) fii gata sa uiti de orice stiai pana acum! O lume magica, in adevaratul sens al cuvantului, ti se dezvaluie. Nu stiu prin ce miracol, cei de la Disney au reusit, vreme de zeci de ani, sa pastreze atat de actual si de "outstanding" acest loc, precum si toate personajele de basm care te fac, efectiv, sa te simti ca pasesti intr-o lume de vis.
#hint: intra din timp pe site-ul lor. http://www.disneylandparis.com/en/?country=RO. Cauta biletele cele mai avantajoase. Exista perioade in care preturile sunt mai mici, iar pentru acelasi cost, poti lua bilet pentru amandoua parcurile la pretul unuia.



Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Elsa, Anna si oricine iti trece prin cap este gata sa te salute, sa-ti stea alaturi, sa te imbratiseze si sa se pozeze cu tine astfel incat sa-ti ofere o amintire...pe viata.
#puncte tari: este gratuit, iar pe langa poza pe care ti-o fac cei din parc cu aparatul lor si pe care o poti achizitiona contra cost, ai libertatea de a face oricate poze cu propriul aparat/telefon mobil
#puncte slabe: cozile in locurile in care apar personajele (foarte riguros stabilite in program) sunt interminabile (la fel cum sunt toate cozile in parc). Si cand spun interminabile, i mean business! - pentru o poza cu Minnie, am asteptat 1h 30!!!


Atractiile sunt pentru toate gusturile. De la cescute care se invartesc pana la montagne-russe de diferite niveluri, zona "science" sau insula piratilor... Nu ai cum sa te plictisesti intr-un astfel de loc! De departe, ce nu mi-a placut sunt cozile - si am sa insist asupra acestui aspect- mai ales ca noi am mers intr-o perioada "off-season", deci nu foarte aglomerata si tot am simtit ca ni se lungesc urechile asteptand... Din acest motiv este necesar sa faceti un adevarat tur de forta ca sa treceti pe la toate atractiile sau, cel putin, majoritatea lor.
#hint: la intrare veti gasi o harta (sunt in toate limbile pamantului, marog, aproape...nu si in romana, dar va puteti lua una in engleza sau in franceza). Uitati-va ce vi se pare interesant si mergeti intai la acelea, pentru ca apoi, daca va mai ramane timp, sa mergeti si la celelalte atractii.

Mancarea este pentru toate gusturile si toate buzunarele - in interiorul parcurilor gasiti fel de fel de restaurante, inclus din cele care servesc mancare potrivita pentru cei mici. Vizitatorii au la dispozitie si MacDonald's sau KFC, asa ca, daca nu vreti sa chetuiti zeci de euro de persoana pentru o masa, aveti alternativa aceasta. In caz contrar, puteti sa va aduceti de "acasa" pranzul, mai ales ca sunt foarte multe locuri special amenajate pentru a lua masa.



Suvenirurile nu trebuie sa va lipseasca! E adevarat, veti simti ca sunteti "jecmaniti" putin cand veti scoate de la 10 euro in sus pentru orice...rahatel, insa...e once in a lifetime! Asa ca trebuie sa plecati macar cu vestitele urechi de Minnie.
#hint: bentita cu urechi se vinde cu 18 euro.




Si nu in ultimul rand, e musai sa dati o tura la studiouri. Este "casa" personajelor de basm, iar cu putin noroc, puteti viziona si o proiectie 4D de cateva zeci de minute.

Comentarii

Postări populare