Cel mai frumos sfarsit de saptamana




Weekendul acesta am petrecut cel mai frumos sfarsit de saptamana de cand mai stiu! Si nu exagerez cu nimic! Mi-au trebuit 30 de ani sa-mi fac curaj sa ajung intr-un loc in care salbaticia capata un nou inteles si da un sarm inegalabil si greu de explicat in cuvinte…

Vorbesc, evident, despre Delta. Auzisem fel de fel de istorisiri despre acest loc, in mare parte de la cunoscuti, dar mai ales de la sotul meu, care si-a petrecut multe vacante pe cand era copi acolo. Imi parea un loc periculos, cu tantari care capatau dimensiuni colosale si se transformau intr-un fel de monstri care te atacau in permanenta. Iar zona imi era descrisa drept un loc in care nu ai ce face decat daca esti amator de pescuit…



#hint: Delta este un loc minunat pentru plimbari, relaxare si deconectare de la cotidian

N-a fost deloc asa. Dar sa incepem cu inceputul… Mai era o zi pana sa plecam, iar Renata tocmai ce racise foarte tare. Am chemat medical – ca deh, mergeam intr-un loc izolat, de unde cu greu ajungeai la un spital in caz ca era nevoie si trebuia sa primesc un fel de binecuvantare. Medicul ne-a dat, cumva, acceptul sa plecam, mai ales ca nu facuse febra, dar ne-a instruit bine sa luam tona de medicamente cu noi. Zis si facut. Am pregatit “valiza” cu pastille si, cu o destul de mare strangere de inima, am pornit la drum. 



#hint: nu plecati niciodata cu un copil la drum fara Novocalmin, Nurofen, Debritat, supozitoare cu Paracetamol

Din momentul in care am inceput san e apropiem de debarcaderul unde ne astepta barca sa ne transfere spre resort, peisajele au inceput sa capete un aer de poveste. Ma uitam pe geamul masinii si-mi parea ca traiesc intr-un alt film.

#hint: mergeti pe autostrada Soarelui pana la Constanta, apoi spre Babadag. Drumul este putin mai lung decat prin Slobozia, dar veti ajunge mai repede!

Locul pe care l-am ales nu a fost unul intamplator. Si nici nu va recomand sa mergeti undeva fara sa cunoasteti macar pe cineva care a fost acolo, sau sa va documentati bine cu privire la locatie. Noi am ales Guliver Delta Resort, din Uzlina. Proprietari sunt prieteni de-ai nostri, Carla si Ciprian Enea, pe care i-am sacait bine de tot la telefon inainte sa ajung acolo, ca sa aflu fel de fel de informatii.



#hint: Autan-ul functioneaza de minune impotriva tantarilor, care din luna septembrie devin mai putin activi

Asadar, ajunsi la Murighiol, locul de unde urma sa ne recupereze barca, am lasat masina intr-o parcare pazita (o alta chestiune care ma stresa – cum sa las eu masina asa, la intamplare?!) si am pornit pentru prima data pe apa Dunarii, prin Delta. Dupa numai 3 minute de mers pe un canal lat de cativa metri, am iesit intr-o mare de apa, iar impactul a fost spectaculos! Un peisaj de vis, iar cursa cu barca, pe masura asteptarilor.



#hint: fiecare resort are barcile lui, iar atunci cand va rezervati sejurul, veti primi si informatii cu privire la transfer. Cele mai tari resorturi sunt chiar in rezervatie, acolo unde nu poti ajunge decat cu barca.

La Uzlina, in resort, am fost intampinati de gazde cu tuica si icre de crap. A urmat apoi un mic tur al locatiei si cazarea in vila. Un singur cuvant: mi-nu-nat!




#hint: la Guliver Delta Resort exista piscina atat pentru adulti cat si pentru copii, locuri de joaca, trambulina si leagane, iar cei mari se pot relaxa in balansoare si hamace.

Eu eram un fel de gura-casca, priveam in stanga si in dreapta, faceam poze in toate partile, iar Renata era fericita ca peste tot pe unde te uitai vedeai leagane, balansoare, ba chiar si o trambulina. 



Imediat dupa ce ne-am lasat bagajele in camera, gazdele ne-au servit masa. Am mancat cea mai buna ciorba de peste ever! Eu care nu sunt un fan al pestelui, am mancat cele mai bune preparate, de la saramura, la peste prajit sau pane, pana la icre si ciorbe fel de fel.

#hint: bucatele trebuie gatite cu atentie. E adevarat ca cel mai bun bors de peste se face cu apa de Dunare, insa, daca nu e fiert bine, poate sa cauzeze stomacului.



Dar partea cea mai frumoasa abia acum vine…. Am stabilit sa mergem intr-o excursie care ne-a fost recomandata si care a meritat din plin! Asadar, am plecat dis de dimineata in ceea ce avea sa fie o expeditie pe cinste! Destinatia? Sfantu Gheorghe! Traseul? De vis…






Dupa o ora si jumatate de mers cu viteza destul de mare, un peisaj incredibil s-a dezvaluit in fata ochilor…




#hint: Sfantu Gheorghe este locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra. Imaginea este una impresionanta, iar plaja … superba!



In Sfantu Gheorghe, am mers de la debarcader la palja cu…un titicar. Drumul dureaza vreo 20 de minute si am vazut ca unii turisti il faceau pe jos… Noi, pentru ca eram cu cei mici, am preferat transportul...motorizat, dar pentru adulti, plimbarea este de vis.


Nu mica ne-a fost surprinderea ca, o data ajunsi pe nisipul fin si curat sa dam peste un alt tablou care ne-a lasat gura-casca… Mai multi cai salbatici pasteau in voie, chiar pe nisip.





Drumul de intoarcere spre resort nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare….






#hint:la tot pasul, pe micile canale, intalnesti covoare intinse de nuferi galbeni








#hint: Delta Dunarii este supranumita “paradisul pasarilor”. Aici traiesc peste 320 de specii de zburatoare.






#hint: daca vedeti bete in apa, chiar pe mijlocul canalelor, ar fi bines a stiti ca sunt mincioage puse de pescari. Cel pe care l-am intalnit noi ne-a spus ca plasa se umple complet in decursul a doua zile, fara sa faca nimic





Comentarii

Postări populare