Femeia care ar putea starni o noua revolutie




De cateva zile asistam la un scandal fara precedent in sanatate. Da, stiam de mult ca sistemul e “la pamant”, stiam ca nu sunt de niciunele, ba mai mult, ca unii medici au devenit adevarate “fiare”, care nu se uita la pacienti daca nu-si primesc plicul. Nu spun ca nu exista si exceptii, dar, la nivel general, cam asta ar fi perceptia. Si mi-a fost confirmata si mie – cand am nascut intr-un spital de stat si am platit, in total, cam tot atat cat as fi platit daca as fi nascut in sistemul privat. 


Sursa foto: evz.ro

 
Ce nu stiam, insa, e ca situatia e chiar ATAT de tragica. Ne-a relatat totul, cu lux de amanunte, acest OM…



Sursa foto: agerpres.ro
 
Un om care s-a saturat sa indure neajunsurile si mizeriile pe care le inghite de zeci de ani, un om care nu-si poate face meseria si care nu mai vrea sa fie raspunzator de atatea si atatea morti…

"Rata de supravietuire in reanimare e foarte mica. Eu am ajuns ca pacientii preluati din garzi sa ii transfer cat pot de repede pe alte sectii tocmai din cauza riscului de infectii, sunt pacienti care se infecteaza sau se colonizeaza ca sa zic medical in 24 /48 de ore de la internarea in ATI."

Camelia Roiu este medic anestezist la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri. S-a saturat. E printre putinii, din pacate. Este si cea care a filmat pacientul acela din sectia de terapie intensiva cu larve de muste pe rani. Cel care a si murit, de altfel…

Sursa foto: tolo.ro

“Nu mai rezist sa vad atata moarte un jurul meu si sa asist neputincioasa la asa ceva. Inclusiv in apa sterila de la blocul operator am gasit bacilli. Nu e o solutie igienizarea sectiei de reanimare",

Declaratiile ei – dar mai ales imaginile – au dus la controale in spitalul cu pricina. Din pacate, Romania este tara in care “se face sa se faca”. Adica, un fel de “facem si noi ceva, sa zicem ca facem”.

Sursa foto: hotnews.ro


Ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, a iesit de mai multe ori in ultimele zile. A fost chiar el in controale la “spitalul mortii”. Si a inchis sectia respectiva. Dar tot el a recunoscut ca nu poate inchide intreg spitalul, ca n-ar avea unde sa mearga pacientii cu arsuri. Ieri, ne spunea ca oamenii nu merg la medic din cauza “plicului”. 



Asta dupa ce, un nou scandal a izucnit. De data aceasta, la spitalul Bagdasar-Arseni, unde un pilot, care s-a accidentat grav in urma cu doua saptamani, a fost depistat cu doua bacterii rezistente la antibiotic – bacterii intraspitalicesti – despre care oficialii spitalului au afirmat ca le-ar fi contractat din…balta in care a cazut cu motoparapanta. ?!?!?!

Si aici s-au facut controale, s-au depistat nereguli…Iar cele mai recente date oficiale ale Minsterului Sanatatii arata ca barbatul a fost infectat in spital!!!!!

Iar concluzia ministrului? CORUPTIA UCIDE!

Revenind insa la eroul momentului, Camelia Roiu… Ea este femeia care ar putea porni revolutia din sistemul nostru sanitar. Ar trebui incurajata, sustinuta, admirata… Admirata pentru curajul ei, sustinuta pentru ca a recunoscut ca MOARTEA este prezenta in spitale, incurajata – pentru ca si altii sa o urmeze.

Este nevoie de astfel de oameni pentru ca ceva sa se schimbe. 
Asa ca…stimati medici, IESITI SI SPUNETI CE NE OMOARA!!!!!!!

Comentarii

Postări populare