Ne pregatim de... vara !!!!

Cu toate ca vremea de afara nu ne duce deloc cu gandul la vara si atmosfera asta inchisa si posomorata ma deprima la maximum, este aproape sezon estival, asa ca trebuie sa ne pregatim si corpul pentru trecerea la temperaturi ridicate, la aer uscat si la soare arzator.

Astazi m-am gandit sa va impartasesc cateva trucuri pe care le aplic pentru ca pielea sa fie cat mai sanatoasa si frumoasa.

APA – este elementul esential, deloc costisitor si extrem de… la indemana! Sfatul “specialistilor” este sa bei cel putin doi litri de apa pe zi. Nu zic ca e neaparat usor, mai ales daca iti plac, la fel ca si mie, sucurile sau cafeaua, dar poti aplica urmatorul truc – incearca sa bei apa in timp ce esti la birou. In cateva ore, doi litri se duc fara sa-ti dai seama.

MUSETELUL SI ALOE VERA – sunt doua ingrediente foarte populare, se gasesc aproape pe toate drumurile, in fel de fel de variante. Sunt regenerante, hidratante si cicatrizante – in cazul unei arsuri solare.

MASCA DE FATA SI DE CORP- mastile sunt ideale pentru pregatirea pielii pentru sezonul estival. Sunt concentrate si hidrateaza in profunzime. Atentie! Nu doar fata are nevoie de rasfat – ci si corpul. Mie imi plac la nebunie mastile pe baza de ulei de argan – functioneaza de minune pentru tot corpul, dar mai ales pentru fata.

GOMMAGE-UL – sau, pe romaneste, exfolierea. Scrub-urile sunt utile pentru indepartarea celulelor moarte, atat de pe fata, cat si de pe corp. Este important, insa, san u folosim acelasi tip de exfoliant in ambele cazuri. Pielea de pe fata este mult mai delicata si riscam sa-i provocam leziuni. Mie imi place sa-mi fac in casa scurb-urile – pentru corp folosesc zat de cafea cu miere, sau sare de mare cu ulei de masline, iar pentru fata ador zaharul brun cu miere.

SPF NON-STOP – cremele cu factor de protectie solara nu trebuie sa ne lipseasca din ingrijirea zilnica!!! Razele soarelui pot sa ne faca mult rau, daca nu ne protejam. Imbatranire prematura, arsuri, riduri…sunt doar cateva dintre efectele negative care pot fi combatute cu ajutorul cremelor cu factor de protectie. Iar SPF poate insemna si natural. Untul de shea, untul de cacao, uleiul de catina sau uleiul de susan si doar cateva dintre ingredientele neprocesate care ne ajuta san e protejam de soare.



Comentarii

Postări populare